Sunday, December 28, 2008

Semasa : Salam Takziah Maal Hijrah

Assalamualaikum;

Selamt Tahun Baru Hijrah 1430. Tahun Baru. Bulan Baru. Hari Baru.. I-allah Lebey baik dari tahun sblm ini.

Bgn pg. Sejuk. Pegi kelas mcm biase. No more cuti2! tp esk cuti lg. Sempena tahun baru hijrah. Esk je cuti. lusa kelas balik. mcm biasa. tp dis wik, last wik. nx wk, study wik. 12hb, xm wik. 17jan-15feb. holiday period!men salji. yey!

Dlm kelas. ttb terdgr sayup2 seperti org sedang berdemonstrasi. kaki mengigil. rs mcm nak g tgk. tp kelas tak abes lg. sabar, tabah..

Kelas tamat! berlari2 mcm nak join. tp sbnrnyer nak tgk je. nak amek gmbr. nak upload. nak letak dlm blog. nnt anak cucu leh tgk. zaman muda abahnye.. saje nak nak amek taw sbnrnyer. ape yg berlaku. ye, demostrasi pelajar universiti aku secara besar-besaran. mengutuk tindakan Israel menyerang Palestine. Dgn penuh marah. penuh emosi. bermati2an. lantang menyorak. Mengutuk. Mengeji. Mencela. berselang dgn kalimah suci. Allahuakbar! bendera Israel dipijak2. di bakar di khalayak. Lelaki sepasukan. tak ketinggalan juga kumpulan wanita. masing2 berarak. sepanduk dijulang. mcm dilihat di dlm tv. tp ini LIVE. dpn mata. Pertama kali menyertai demostrasi mcm tu. Turut merasai. kesedihan keluarga mereka. saudara seislam aku.




Titik hitam menjelang tahun baru! moga tahun baru ini semuanya akan berubah. bertambah baik..

8 Orang Berani Mati:

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

Tahun Baru yg suram utk warga Palestin..

kesian mereka...semoga mereka2 yg berkaitan mndpt pengajaran..

rizz said...

tkot lak..sian palestin

aiSyaLiciOus said...

ye la kan..jahat btol la Israel 2..bile tgk je news sure jd headline punyer cite pasal bedil membedil nie..nape la israel nie jahat sgt..xpk ke if sume 2 jd kat family deyall kan..hish! geram btol la..myb sbb backup US kuat support deyall kot..tp mmg sedih sgt tgk mangsa2 yg xberdosa..bergelimpangan kat jalan2..subhanallah..hope thn baru nie membuka lembaran baru untuk saudara seislam kite kat palestine..insyaALLAH..amin....

Aina@Azila said...

Akak rasa2 laa, israel ambil kesempatan ni buat kali terakhir sebelum power transition kat US. Bush kan support israel, might be bila dah trnsfr kat obama, die org tak der support lagi. Masa yg sikit ni Israel belasah palastin habis2an.... *spekulasi akak jer..

Luth Textile said...

kesian kat depa..
hmm.. takziah..

Emiratez said...

Selamat Tahun Baru Hijrah dan selamat tahun baru 2009..

Ummi365 said...

Salam Maal Hijrah pada adik Hilmi. Hilmi nak bercadang cuti ke Dubai ke? Kak Ummi sebenarnya tak berapa familiar dgn dubai. Mungkin Hilmi boleh contact kak shila http://shielahassan.blogspot.com dan juga kak eiyda http://eiydaziz.blogspot.com. Mereka berdua ni dah lama tinggal di dubai. Kak ummi cuma datang melawat hujung tahun saje bila winter.

aku said...

abah ke.....

  ©:: MyWay [v2.2] ::. Template by Dicas Blogger.

TOPO