Thursday, March 26, 2009

Info : SummerTime & EarthHour

Assalamualaikum;

Fast Hapdet sebab aku akan bercuti dlm 2-3hari untuk menenangkan perasaan gundah gulana aku keranaaa ........ aku E.M.O.S.I! FULLSTOP! hik3..

Ok, Tepat jam12 tgh mlm ini waktu Jordan, bersamaan dengan 27 Mac 2009 Jordan akan mengalami perubahan waktu kembali ke waktu asal iaitu pada GMT+0300. Ini bermakne anda kene tukar jam anda, cepatkan 1jam kehadapan..

Oleh yang demikian....


Apa2 yang berkaitan dengan waktu, terutamanya waktu solat bagi kawasan2 Mafraq dan sewaktu dengannyer pun turut akan mengalami perubahan 1jam kehadapan. Berikut adalah waktu2 solat bagi tarikh 27 Mac 2009 :-

Subuh : 5:09 Pagi
Zohor : 12:42 Tengahari
Asar : 4:10 Petang
Maghrib 6:55 Petang
Isyak : 8:13 Malam

Manakala perbezaan masa Jordan dengan kawasan-kawasan seluruh dunia jua akan mengalami perubahan.

Jordan - Malaysia : Jordan 5jam lewat dari Malaysia
Jordan - UAE : Jordan 1jam lewat dari UAE

Memandangkan aku ingin bercuti dari menulis buat seketika, bersama-sama ini aku nak ajak korang untuk menyokong aktivitis pencinta bumi ini yang dinamakan EARTH HOUR.

Program ini adalah untuk menyedarkan penduduk bumi berkenaan dengan isu pemanasan global yang melanda planet yang sedang kita diami ini. Anda boleh check kt website diorg neh untuk pembacaan lanjut.

Apa yang anda perlukan adalah hanya menutup lampu rumah anda selama 1jam pada pukul 830mlm, hari Sabtu, 28 Mac 2009 ini sebagai tanda menyokong aktiviti ini. Walaupun tiada pertandingan ataupun ganjaran yang anda perolehi jika anda menutup lampu rumah anda. Tetapi anggap sajalah ini tanggungjawab anda untuk menyelamatkan bumi ini dari terus berhadapan dengan krisis pemanasan global. Cuba anda bayangkan kalau tahun depan tak turun salji pula, tahun neh da la sikit..tahun depan xde. Mesti anda menyesal sbb anda tidak tutup lampu sabtu ini. ahakz...

Anda boleh menonton promo ini :-



Ok lah..tu je..terima kasih

6 Orang Berani Mati:

lutfihafifi said...

Sokong EarthHour2009!!

Mari bersama-sama jayakan.

http://lutfihafifi.com/v1/?p=151

Impian KIta ,Impian Dunia.

rizz said...

huu x saba nk psang lampu esok! kekekee

mie said...

aiikkk!!!
confuse plak...
walaupun tggl tetap kat sn...
pun kn ubah waktu ke???

Faizal@poyan said...

salam anap..
napa hg beremosi ni, kongsi la dengan aku, aku sudi mendengarnya huhuhuhu

.0hbintang!. said...

(:

hIrOsHiNaRi said...

terase on9 kat jordan la pulak sekarang ni..hehe

poit pe cite?hehe

  ©:: MyWay [v2.2] ::. Template by Dicas Blogger.

TOPO