Thursday, March 5, 2009

Semasa : Welcome Spring

Assalamualaikum;

Welcome Spring n See You Again Winter! Maka dgn ini aku dgn sendiri menishtiharkan selamat tinggal kepada musim sejuk dan mengalu2kan kedatangan musim bunga pulak..

Suhu yang ditunjukkan skrg neh adalah tepat pada pukul 1124mlm bersamaan dengan 5 march 2004. Anda boleh saksikan sendiri di mana suhu paling rendah yang boleh dicapai ketika ini adalah 10c manakala suhu paling tinggi pula, boleh mencapai sehingga 26c pada hari lusa yaa tuan-tuan.. Maka itu tandanya musim sejuk hampir meninggalkan kita dan musim bunga pula akan menjelma.


Lepas neh anda tidak perlu risau lagi untuk mandi di pagi hari walaupun rumah anda tidak dilengkapi dengan sistem air panas yang sempurna. Tidak lupa juga, anda tidak lagi perlu tuntuk memakai baju sejuk, kasut boot, glove, mafla dan sbgainya untuk melindungi anda dari cuaca yang sejuk. Skrg juga anda bolehlah perlahan2 menyimpan perkakasan musim sejuk mcm alat pemanas dan boleh la perlahan2 jugak kuarkan kipas. Haha..

Selepas ini waktu juga akan berubah kembali pada waktu asal iaitu pada GMT +0300 dan jarak waktu Jordan dgn Malaysia akan kembali kepada 5jam. dan bukan lagi 6jam yer.. sudah tamat day-light saving ini..


Walaupun salji pada tahun ini tidaklah sehebat tahun lepas. Tapi berpeluang jugakkan dak2 thn 1 menikmati bola2 salji yang xsame hebat dgn bola2 salji kitorg dulu. Kiki.. Peperangan pun tidak lah seganas dgn peperangn kami dulu jugak.. Juz at least dpt men salji je laa.. Tahniah la tuk korg dari tak main lgsg kannn.... Ahakz

Skrg neh dah masuk la pulak musim bunga. Pokok bunga sakura kat taman bunga kt Kuliah Syariah pun dah ader bunga dah sket.. Tgu je la seminggu dua lagi kot.. Biar die berbunga 1 pokok dulu.. Pastu korg bergayutlah amek gambar kt pokok tu. Ader lagi kawasan2 lain yang lawa mcm dekat area masjid - Taman Bunga Masjid, pun best jugak. Byk pokok sakura di sana. Boleh peluk2 pokok tu.. Amek gmbr, hantr mesia tak pun masuk lah dlm mana2 laman komuniti yg korg join. Bagi penggemar2 forgrafi, inilah masanya untuk anda menunjukkan kepakaran korg untuk mengambil gmbr macro bunga.. pastu upload la jugak kt mn2 laman fotografi.. kiki

Ape2pun, kita jangan lupa bersyukur dengan setiap nikmat yang kita alami neh, mudah2an kita lebih dekat dengan pencipta kita.. Alhamdulillahhh

5 Orang Berani Mati:

rizz said...

cneknyeee..uhuuu so jeless..bile laa rizz ni nk men2 salji kan/.hikss

rizz said...

*cntek

Luth Textile said...

wei, bawak mai kt aku salji sekilo.. teringin nak main loo

chimera said...

kat sana pun ada sakura ya?? ingat kat jepun je ada

anap_ilmi said...

RIZZ+En. Luth : kt genting kan ader..huhu

Chimera : alah..1pokok je pong

  ©:: MyWay [v2.2] ::. Template by Dicas Blogger.

TOPO