Thursday, March 19, 2009

Semasa : Pelajar Malaysia Dibaling Batu

Assalamualaikum;

Mafraq 18Mac - Belum pun reda lagi kemarahan aku dan kawan2 yang lain terhadap arab yang ntah ape2ntah ini, hari ini kami digemparkan pula dengan berita berkenaan dengan seorg pelajar Malaysia-Melayu telah dilempar dengan sebiji batu oleh bangsa arab yang mcm haram, tak reti bahasa, tak reti nak menghormati org. Pegi #$%^& la arab itu!


Beliau yang dikenali dengan panggilan Zaki. Mendapat 2 jahitan di kepalanya rentetan dari kejadian yang menimpa beliau ini harini. Kejadian ini berlaku ketika mangsa melalui sebuah jalan dihadapan rumah penulis bersama rakannya melintasi rumah si pembaling batu yang haram itu. Penulis difahamkan mangsa baru pulang dari kuliah untuk ke kediamannya sementara baru pulang dari menduduki peperiksaan pertama harini.

"Rumah si pembaling batu. Berhati2lah ketika melalui rumah ini"




"Kalaw dapat arab tu, aku nak patah2kan tulang ye" -SOBRI

Menurut saksi utama dalam kejadian, beliau tidak menyangka bahawa balingan itu menyebabkan mangsa menerima jahitan. Beliau yang bertanggungjawab menjadi saksi utama kejadian berulang alik ke balai polis untuk memberi keterangan.


"Aku balik kelas tadi ingat nak tido, pas aku tgk die dah macam tu, takkan nak biarkan je, aku trus je la bawah g Hospital. Gile kau, darah sampai kat kasut daa" -PALI

Manakala Saudara Pali, salah seorg dari ahli rumah mangsa yang melihat keadaan mangsa berlumuran darah dengan segera membawa mangsa ke Hospital yang berhampiran dan terpaksa bersabar dalam kekalutan dengan karenah birokrasi pihak Hospital yang memandang perkara ini bukanlah perkara yang serius.


"Darah kat kepala dia, menitis2 mcm orang eksiden. Banyak gile..." -Blink2

Seorg lagi ahli rumah mangsa menceritakan keadaan beliau yang terpaksa memutuskan panggilan dengan seorang pemanggil apabila melihat keadaan ahli rumah beliau yang sgt menakutkan. Dengan perasaan penuh benci, beliau sekadar menekap2 darah yang berlumuran sebelum mangsa pergi ke hospital.


"Aku pening kepala tgk perangai arab neh. Sabar je la" -Muin


"Hasil dari penekapan darah tadi sebelum mangsa dikejarkan ke hospital"


Sila tekan play untuk mendengar sendiri cerita dari mangsa

Menurut sumber yang boleh dipercayai, kes ini belum selesai lagi. Akan disambung esk pulak. Harini je, dari pukul6petang tadi, sampai pukul11malam mangsa duk tercegat kt balai polis, tapi tiada tindakan dilakukan oleh pihak polis. Nampak x polis kat sini mcm mana? Arab oh Arab!

Sebenarnya, budak arab itu tunggu masa je untuk dipatah2kan tulangnya dihadapan ibu bapanya..Kalau boleh, dengan ibu bapanya pun nak kene patah tulangnyer. Tak reti menjaga anak. Huh, emo neh!

31 Orang Berani Mati:

Anonymous said...

nap gambor aku hancusssss.

Abu Ahmad said...

semoga en zaki tabah dan sabar di atas ujian yg menimpa..Allah yu3afiik..

Anonymous said...

ni kat dhubat nak ke laham tu ke?-ibnwanza

anap_ilmi said...

IbnWanza: dekat dengan umah aus..depan umh die tu...kat dubat laa..huhu

lutfihafifi said...

Inilah wajah arab Jordan...HAMPEH!!
nak wat mcam mana , kita terpaksa tengok perangai ULU da KUNO dorang. Lain kali , bila dia baling batu , korang ramai2 budak mafraq gi depan umah dia bawak batu....satu mafraq turun...
baling jer batu kat anak2 arab kalau jumpe kat tepi jalan...hahahaha....pastu yng duk tingkat atas kat imarah ngn dubat baling jer batu dr atas , baling kat budak2 arab yang bertempiaran tu..hahah (JAHAT x IDEA AKu??)

hahahah...

HAKIKATNYA ,
ARAB MANA2 SAMA.
TGKLAH KAT MUTAH , SIAP BERGADUH MAIN PISTOL.
NAK BUAT MCAM MANA. PERANGAI TARADISI JAHILIAH MASIH BERTAPAK DI DALAM DIRI...
NASIB BAIK BUMI ANBIA'.
KALAU X , DORANG NI SAMA TARAF NGN ISRAEL JE.HAHAHAH.

anap_ilmi said...

sabar lutfi..sabar..kite jgn jadi bodoh mcm diorg. klu kite ikutkan kebodohan diorg itu, kite akan jd mcm diorg gak..nak balas, ada cara yg sesuai...tgu masa je nnt neh..bagi diorg makan racun tikus..haha...

lutfihafifi said...

betul tu anap....
kadang kita pun leh jadik gila ngn perangai dorang.
x per bersabar itu HARUS.
bertindak itu WAJIB.

dak2 mafraq!! dapatkan keadilan.

p/s : masa aku mula2 dtg jordan , kes cmni pernah ada kat mutah , tp yg ni bukan kena baling batu , kena baling mercun , dak pompaun yg kena. pastu budak2 ni wat report polis. tangkap budak tu , heret gi balai. SAMPAI satu a'ilah turun. Akhirnya ....... budak malaysia ni dapat pampasan duit yg bnyk.sebab nk tutup kes.
YANG PALING BEST..
POLIS DAN MAK BAPAK BUDAK NI , BAGI PELUANG KAT BUDAK MALAYSIA NI GI LEMPANG ANAK DIA BAGI PENGAJARAN.NAK TUTUP MALU LAH TU.
APA LAGI.......
BAGI CUKUP2!!!
GUNALAH KEADILAN!!
GERTAK JER POLIS TU , KALAU DORANG X NAK SIASAT CEPAT , KATA KORANG NAK BAWAK BENDA NI PEGI KEDUTAAN.
CONFORM CUAK NYE.....

p/s :
aku ni menulis bukan EMO. tapi simpati tgk bangsa arab camni.
Tak faham didikan dorang cmne.

patutlah PALESTIN dimakan YAHUDI.
dorang sendiri yang menyajikan.

Bukan yang baik-baik x der.
Tapi yang kurang baik tu telah menutup yang baik-baik.

Faizal@poyan said...

salam anap..

emmm mcm2 la noh kat cna..

hg jaga diri elok-elok la anap noh..

hanis said...

motip dia baling batu?
knape rakyat mesia yg jadi mangsa?
dendam sama mesia ke?

rizz said...

wahh kejinya jaat tol dak arab ni kan!! ee geram lak ngn dorg ni kemain batu lg..:|

chimera said...

main baling-baling batu ni apehal pulak... dah tak de keja sgt ke??

arulz said...

laaaa...slalu dak kiter kne sipi2 jer..kali btul2 kne plak...sabo je la said.kt jmpe dak tu pukul ramai2..

mie said...

tu dia!!!
mmg la dasar pak arab la...
lagi 1,pak arab ni kaki pau...
so,berhati2 la bila membeli...

.0hbintang!. said...

haha..

cant st0p laughin ((;

he is s0o0o0o c0mey!!

i luf the part y

"patu aku tund0k..tumpah tumpah cni..haa tuh..tuh..*sambel amek kaen* neh hasilny.."

sgt c0mey!;p

n d way dia resp0n pas kene baleng batu tuh..

n nasehat abe s0bri..

chay0k!!

sgt pat0t kite ek0t..

n amat benar kate kateny..

kalaw tade ujian neh bukan jihad la nameny kan..

syabas bete~

em..tpkan..

wh0 is that arab?

d0 u kn0w him/her?

agak agak bape usiany?

ape p0int dia baleng batu tuh?

.0hbintang!. said...

eh eh..

saket xkene baleng batu tuh?

dulu 0wg kene gax.

tp jat0h l0ngkang ah ;p

patu kene 8jaetan ;D

xnangeh w0o :>

nangeh sbb tanak g klinik jek ;p

anap_ilmi said...

Faizal@poyan : yelaaa...tp kdg2 dah jaga2 pun nak kene jugak..nak wt cne kan?

Hanis : Org arab sini, die tak penah tgk org luar. amat jakun. sperti yg sy penah ckp sblm neh, die hanya taw, negara die dan amerika..tu jeee..

Rizz : Tu laaaa...mmg geram gile neh

Chimera : Diorg itu bodoh!

Arulz : Jom pukul ramai2...br taw penumbuk melayu...

Mie : Haah. penipu, pembongak..pe2 sumer arab!

OhBintang! : Awk sgt dilarang untuk menonton video itu! Nnt awek die baca ke kang..huh!g tnyer die sniri..xnak jawab! [-(

lutfihafifi said...

popular terus blog anap...pasni boleh bukak cawangan rancangan 999 kat jordan...hahahahaha....
anap jadi :

Mazidul Ahnaf Sidek...

wawawawawawa!!!!

anap_ilmi said...

Tak ader makne...Sajeje nak naikkan balik rating blog ini sejak kejatuhan rating ini berguling2.jaga rating,masyukkk sket..ahakz

Anonymous said...

18mac bufday aku..sumber asli ada ngan aku saja..sape inginkan gambar mangsa ketika masih lagi luka parah.sekian. "bekmok"

anap_ilmi said...

uff..anda suda lupeke yg anda dah transfer itu sumber asli kt aku?hahaha...

sesengalubi said...

bangsarth punya arab pembaling batu.. polis pun bangsarth.. dokter pun bangsarth... yg suka pow lagi la bangsarth... tuan rumah yg tiap2 tahun nak naik sewa pun bansarth.. senang cerita semua arab yg buat foul kat budak melayu semuanya bangsarth... dan bangsarth lagi.. penuh emosi dan tension dok negara arab nih... nak dok kat jepun pulak laa... arghhhhhhh...

anap_ilmi said...

sesengalubi : haha..anda sgt emosi. tp btul je. mereka itu sumer bangsarth. Rasanya, kalau nabi bangun balik skrg neh, mesti nabi sedey sgt dengan bangsa die neh. tapi mmg dari dulu lagi pun nabi amat sedey dgn bangsa die neh punn...ssh nak ubahh...

.0hbintang!. said...

laa sy xle tgk ke?

awk da lmbat la..

ive watchd it f0r lyk th0usands tym da..

i evn sh0wd it t0 mak..

mak kate "hmm..hnsem budaknye.."

((;

awek dia y jeles atw kawan dia nehhh (;;

anap_ilmi said...

Huh...tgk la lagi....! [-(

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

yg tak tahan video last tu..boleh plk g interview mangsa..mangsa plk mcm kontrol suara [+macho] jer..ahakz!

p.s: sabar ye zaki...arab mmg #$%^&

anap_ilmi said...

masa tu aku tahan gelak gile $%^&. dak2 behind camera dah berguling2 da..nsb bek zaki tahan je...haha

.0hbintang!. said...

ape p0n dia c0mey~

:-"

anap_ilmi said...

huh...ckp la lagi [-(

.0hbintang!. said...

:-$

;D

:x

;p

mother of two said...

ish2...ishh..ishhh mmg kesian.. tapi bila baca berita nie tak jadik kesian.. jadik geli hati pulak.. hahhhahaha

anap_ilmi said...

aik,ape yg geli hatinyer kak?huh..org kt sini sumer dlm ketakutan..xbek taw kak..haha

  ©:: MyWay [v2.2] ::. Template by Dicas Blogger.

TOPO