Wednesday, October 29, 2008

Info : Pengguna ORANGE SeJordan


PERHATIAN kepada semua pengguna ORANGE seJordan. Adakah anda sedar bahawa secara diam2, pihak Orange menolak kredit anda sebanyak 1qirsh bagi setiap sms yg dihantar jika anda mengaktifkan perkhidmatan laporan penghantaran (delivery report) ??? Samada sms tempatan mahupun antarabangsa. Maka, tidak hairanlah jika paparan baki akan muncul sebanyak 2x, mula2 die tolak rege sms tuh, pastu die tolak tuk perkhdmatan report tu plak..sejurus selepas kita menhantar sms. Cuba anda bayangkan, jika 1qirsh ditolak bagi setiap msg, jika didarab dengan 100sms, dengan mudah pihak ORANGE ni mengaut keuntungan sebanyak JOD1 bagi setiap 100sms..JOD1 bersamaan RM5.03, kesan dari kegawatan ekonomi global skrg ni..

Oleh yang demikian, untuk tindakan yg sewajarnyer, tutup sajer delivery report tu, untuk mengelakkan syarikat ini memperolehi keuntungan 'atas angin' ini..kite pun boleh menghantar lebih banyak sms kepada mereka yg lebih memerlukan..

*SMS lah keluarga, sahabat rakan dan teman...apelah sgt 3@6qirsh itu jika nak dibandingkan dengan ukhwah yg terjalin..

*Aku rasa mcm nak bakar jer syarikt orange neh skrg..line mcm haram..

*pesanan khidmat masyarakat ini dibawakan oleh anap_ilmi..ahakz

5 Orang Berani Mati:

arulz said...

seb baik ko bg tau..cuma sedar bunyi msg tu 2 kali..tp xde lak msg masuk.upenyer 2 kali kne tolak..ampeh!..thanx 4 info..

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

*SMS lah keluarga, sahabat rakan dan teman...apelah sgt 3@6qirsh itu jika nak dibandingkan dengan ukhwah yg terjalin..

>>tak blah la ayat ko..hehehe..tapi mmg betul pun!!

ssh sgt gunakan maxis roaming jer..apalah sgt byr lebih utk sms keluarga, sahabat rakan dan teman...hehehe

anap_ilmi said...

Arulz : ala..ok jew..xde masalah pun

Adam..btul pe kan?lg 1 aku hangat kepada sape2 yg xreply msg..bajet naa..lempang kang

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

betul..badget best..kedekut!!..

sakit je hati aku kalo org jenis payah balas msg n tggu kita jer sms dia..(mcm taw je dituju pd siapa) ahakz!!

Luth Textile said...

alamak...
sms report pom kena baya?
pelaq tol..
haram woo duit untung tuh..

  ©:: MyWay [v2.2] ::. Template by Dicas Blogger.

TOPO