Tuesday, July 29, 2008

Fligh Reviews : AirAsia

Salamz, Yah, alhamdulillah aku slmt pergi dah selamat pulang dari berkerja+bercuti di Kuching, Sarawak bumi Kenyalang. dgn menaiki pesawat tambang murah negara, dpt jua aku menjejakkan kaki kt pulau borneo tuh..

Perjalanan aku KUL-KCH-KUL yg memakan masa hampir 1jam 45minit itu mmg aku xsia2 kan. aku xtido pun. memerhati sebagai pemerhati untuk aku pahatkan..wah..pahat tu..dlm blog aku ni untuk entry kalini Flight Reviews. ye laa..asik2 Film Reviews je kn?encik nadevaskinz pun dah marah2 dah tu..haha..btw,tq lah atas komen yg membina tu. menunjukkan keprihatinan korg untuk memberikan yg terbaik untuk kwn2..terharunyer..

Jenis Pesawat : Airbus A320 (yg seat die tu..3kiri 3kanan.1lorong kt tengah)k?pegi balik same je.

Yg bestnyer : Murah!yah..dah nama pun low cost flight kan..mmg ah. pesawat baru. kemas, bersih, pramugari lawa(asik senym jer). sharp je masa smpai tuh. org xramai,leh duduk tepi tingkap.baju laki die smart..bj ppuan die nmpk elegen..

Yg xbestnyer : sbb die btul2 nak murah kan, mcm2 die cut-cost :-

  1. Tiket die mcm slip amek duit kt bank tu jer.
  2. Anak2 kapal die beriyer-mcm lah best sgt, padahal AirAsia je pun.
  3. xde jln yg trus msuk dlm airpot tu..kne turun tangga dulu, panas2, br lah leh masuk dlm flight@dlm airpot.
  4. mknn kene beli dlm flight. pastu rs xberbaloi je.mahal.bek thn sket je..mkn bile dh turun.
  5. xleh nak amek gmbr dlm flight,kt bwh flight pun xleh jugak
  6. mmg btul2 terasa 'murah' die tu...berbnding flight biase..
  7. byk g sbnrnyer..tp mcm xingt.ahakz
Yg kesiannyer : pramugari tu duk g la tnyer sorg2.."nak beli?..nak beli?"sian je aku tgk..pastu bile time jual brg2 pulak.."nak beli topi?pen?hadiah?"hehe..mmg saleman@woman sgt wlwpun jd pramugari..nak wt cmne..Low Cost...

Kesimpulan : bg sp yg mementingkan keselesaan ker, nak best2 ker, nak lebey2 ker..naik lah selain AirAsia tu..tp bg sp yg rs destinasi tu lagi penting..naik AirAsia pun ok jer..asal sampai jer kan?mcm aku ni...alhamdulillah, menambah koleksi jajahan takluk aku.ekeke...

*aku g ni pun temankan abah aku ade keje kt sane..sambil2 tu leh lah bercuti 1x..klu x,mmg xde pluang laa aku nk g sane...

*wlwcmne pun, idolz aku tetap Dato' Tony tuh...wlwpun flight die mcm..xdelah best pun..haha

3 Orang Berani Mati:

hIrOsHiNaRi said...

aku da g turki....ekeke

anap_ilmi said...

ah..blah..g la same2 nt fasal awl nnt..jomm

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

laa...turki pun ko tak lps lagi..

elok la tuh naik la AK ko tuh..

AK = Asalkan Kurah (asal perkataan Murah)

MH = Malaysian Hospitality

hahahaha

  ©:: MyWay [v2.2] ::. Template by Dicas Blogger.

TOPO