Wednesday, September 3, 2008

Semasa : Menghitung hari

Salam Alaikum;

Adoi..kepala aku dah pening dah..duk Pk nak balik Jordan balik..mcm xsempat saje rasenyer nak buat ape2 kt Malaysia yg indah permai nih..ahakz..


Berikut butir-butir perjalanan aku nnt:

KUL-KWI (Kuala Lumpur - Kuwait City)
Tarikh : 3 Oktober 2008 (Mlm raya ke-3...sob..sob)
Masa : 315 pagi (mcm xde waktu lain sajer)
Pesawat : Kuwait Airways KU416 - Airbus Industrie A340

Pastu transit kejap kt Kuwait..aku mintk2 ah kali ni dapat berjalan2..aku nak sgt jalan2 kt kuwait neh...pastu, sambung balik..

KWI-AMM (Kuwait City - Amman )
Tarikh : 3 Oktober 2008
Masa : 335ptg (Transit 9jam)
Pesawat : Kuwait Airways KU561 - Airbus Industrie A320-100/200

[Sedikit Maklumat perjalanan] perjalanan dari KL-AMMAN secara keseluruhannyer mengambil masa selama 10jam+/-.akan tetapi tiada direct flight ker Jordan. perjalanan akan melalui mana2 bandar transit depend on flight yg kite naik. sbg contoh, aku naik flight kuwait airways neh, so, transit kt Kuwait. kalau naik Yamen (mcm ade kawan aku nih, Die Hard Fan Yamenia Airways (Click Sini tuk tau sape die) akan transit kt Sanaa lah..dan begitulah seterusnyer. Ketahuilah, perjalanan ini sememangnyer MEMBOSANKAN..xtau nak wt pe..argh...

Xtau dah nak wt ape skrg ni.nak beli brg pe semua..dah xlama dah.xsmpai sbln pon..adoi.bz lagi dgn masalah2 pjbt agama..menteri besar pun xjmpe lagi..urusan kargo nih pulak..hope sumernyer ok saje


Btw, Slmt Berpuase semua..bykkan amalan dibulan yg mulia ini..Jgn ponteng pose!

21 Orang Berani Mati:

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

hii..nk membalas serangan nmpaknyer..

dan2 balik naik Kuwait(yg tak seberapa) baru nk tulis dlm blog..

yg dia tuh naik bangga dgn Yemenia Airlines (siap promote kt fs) tu tak ckp..

slps mengetahui bhwa Emirates lg better dr Yemenia..baru la snyap ckit..

ahakz!!

anap_ilmi said...

elleh..mcm xpenah nek yemen jugak..huh...

Faizal@poyan said...

laaaa anap ko dah nak balik jordan ka emmm ha cepat sikitttttttt

anap_ilmi said...

hampeh ko poyan..

Luth Textile said...

wo, syok ar ampa..
study jauh2.. take care la nanti, jangan ada pape yg jadi dalam tempoh sampai 3hb nanti..

sanyuroh_kibdah said...

salam..anap,nk tanye brapa tambang flight ke Jordan pakai kuwait airways..??tgh cari tiket ni..hehehe..tq

anap_ilmi said...

alah..same saje study mn2 pun..yg penting ilmu itu..giteww...Tq Luth

Mr. Azman said...

Assalamualaikum.
Amboih jaunye p merantau bebulan puasa ni. Bro belajaq lagi ke kat sana? Atau dah jadi duta Malaysia kat sana?

Teringinnye nak pergi ker sana. Jordan atau dengan nama lainnye ape ek? Dulu lain kan name die. Sebelum perang salib. Atau aku salah fakta.

Correct me pls. Aku dah lame tak membace sejarah. Kalau tak silap aku Constantineople. huhuhu.... nak sebut pon payah. Betoi ke tuh bro.

Nanti ade gambar best kat sana, bleh la sharing dengan kengkawan blogger kat malaysia, orait???

Kreuger®

anap_ilmi said...

waalaikumsalam;
lepas rayer ler...tgh menghitung hari sajer neh..

blaja lagi..

nama dulu die trans-jordan. tp lepas dpt pengikhtirafan dari british.jd jordan sajer..

costentinopel tu bkn sebuah bangsa ker?ke..die mcm zaman..not jugak sbnrnyer..ahakz

~azzahra~ said...

hahaha..selamat pulng ke cni..jgn lupe ole2...bawak kueh raye bnyk2....

anap_ilmi said...

haha..kalau muat beg..

~azzahra~ said...

nak jugak2....klu x muat masok kargo.....

anap_ilmi said...

sp nk byr?hakhakhak

Shila said...

Seronoknya...
Jordan tu best tak?

~azzahra~ said...

best kak...ase mcm x nak balek mlysia klu dh smpai sni..huhu.~nak jugak ole2.dh jnji kan?ahaks~

Janggeltrekker said...

Semoga sentiasa berada di bawah lindungan-Nya. Selamat pulang..

Mohd Adam-Zurairi Mohd Rawi said...

mr azman..

Constantineople tu adalah nama dolu2 bg ibu negara Turkey [Istanbul] n b4 that Istanbul dikenali sbg Islam-Bul..ada hadith nabi yg menyebut pasal Constantineople nih..Sultan Muhammad al Fateh yg berjaya menawan Constantineople tuh dr penjajah [org kafir]

hehehe..itu yg sy tahu sbb sy da ke Constantineople a.k.a Istanbul..

kalo salah sori yer.. mr azman..

anap_ilmi said...

tQ janggel...bile nk DesertTracking lak?

anap_ilmi said...

okies..tq cik adam

Janggeltrekker said...

Desert tracking??? whuawhua..tunggu aku g sana plak......[tetibe teringat berdesert trekking kat Bukit Magnet]

anap_ilmi said...

ok..aku de lebey kurang sthn g..aku tgu..pe2hal bgtau sajer..

  ©:: MyWay [v2.2] ::. Template by Dicas Blogger.

TOPO