Monday, November 16, 2009

Info : Stumble! and KukuKlok

Assalamualaikum;

INFO 1

Anda bosan mengadap internet 24jam sampai tak tahu nak bukak apa lagi dah?

JOM STUMBLE!

Logo of StumbleUpon by topgold.


"Setelah saya menggunakan add-on ini lebih kurang 2minggu, saya sangat berpuas hati dengan persembahan yang diberikan oleh stumbleupon ini.. Saya sudah cuba, anda bila lagi?"

StumbleUpon merupakan sebuah agen web yang berfungsi memberikan web2 yang sesuai dengan kehendak dan naluri anda TERUTAMA BILA ANDA TAK TAHU NAK BUAT APA LAGI DENGAN INTERNET. Anda click je kat icon die tu, nahh.. terpancarlah web2 yang best lagi mantap untuk tontonan umum, sesuai dengan semua lapisan masyarakat..

JOM STUMBLE!

Tak faham?

Begini, anda dikehendaki register pada aplikasi tersebut dan install pada komputer anda. kemudian anda akan di suruh tick pada perkara2 kegemaran anda sebagai contoh kalau anda minat travel ke, music, photography, news dan sebagainya. BILE ANDA BORING DENGAN INTERNET, anda tekan je butang STUMBLE, maka akan keluarlah web2 yang dipilih secara random yang ssuai dengan naluri anda... Selamat Mencuba ~

JOM STUMBLE!

-----------------------------------------------------------------------------

INFO 2

Anda susah untuk bangun dari tidur?

Tak ada orang nak kejut anda bila anda nak qiamullail sepertiga malam?

Ada perkara yang anda memerlukan 'orang lain' untuk reminder?

Jawapannya : KUKUKLOK

"Hampir seminggu saya menggunakan KUKUKLOK, Alhamdulillah, KUKUKLOK banyak membantu mengejutkan saya dari tidur..."

KUKUKLOK merupakan jam digital internet yang berfungsi sama seperti jam loceng. Akan tetapi KUKUKLOK menawarkan pelbagai bunyi yang pastinya mengejutkan anda terutama di waktu pagi. Lagi terkejut kalau anda pasang full volume speaker anda. Pasti anda tidak akan terlajak tidur lagi selepas ini..

Apa yang menariknya?

Aplikasi ini tidak akan terganggu walawpun talian internet anda terputus selepas fully loaded. Bile web anda telah done, maka jika berlaku sebarang gangguan talian selepas itu, ia tidak akan memberikan apa2 kesan, melainkan blackout atawpun anda shut down computer anda atawpun anda close-tap xpun close terus browser..

SARANAN PENGUNAAN :

1. Solat subuh
2. Bangun pagi pergi kelas

JOM KUKUKLOK

tu je la..babai ~

*Tiada seterusnya ~

2 Orang Berani Mati:

curious said...

kuku klok tu interesting!! nice one!! hihi.

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

da cuba stumble!

bgtu membantu..hahaha


jom stumble!

  ©:: MyWay [v2.2] ::. Template by Dicas Blogger.

TOPO