Sunday, October 4, 2009

Film Reviews : Jin Notti




SINOPSIS : Cerita die mengisahkan seorang anak jin yang di hantar ke bumi untuk membuat kejahatan sebab die baik sgt kat tempat jin tu. sampai kat bumi die terjumpa ayah dia yang juga di hantar ke bumi satu ketika dahulu, tapi tidak berjaya melakukan kejahatan, makanya terus tinggal dibumi...

YANG BESTNYER : Cerita die amat ringan. Mcm drama je aku tgk. Klu nak sronok2 tgk, tanpa berfikir apa2 boleh la nak tgk cerita neh. Ada Mawi. Boleh tahan jugak la tgk lakonan Mawi tu. Mcm kelakar pun ada walapun dlm situasi serius. Gambar yang baik. Kesan bunyi yang bagus. Effect cerita yang mcm ala2 ONGBAK pun ada, mcm Matrix pun ada jugak.. layan kan je la... kang kalau tak buat kang.. orang asik duk ckp, bile laaa, cerita melayu nak ada efect2 mcm tu.. hurmmm

YANG TAK BESTNYER : Hurm.. Cerita melayu.. Mcm tu laaaa..

KESIMPULANNYER : Sape nak g tgk, tgk la. tak payah tgk pun xpe je. tgu nnt bile raya tahun depan, confirm kuar kt tv!

11 Orang Berani Mati:

chimera said...

dah tgk dah citer ni raya baru ni.. best jugak. kelako simple... tapi mawi tu mcm over sikitlah dia belakon...

hIrOsHiNaRi said...

nasib bek xtgk..

anap_ilmi said...

chimera : yeah...boleh tahan la jgk..layan kan je...

hiroshi : #$%^&*( xtgk...aku tgk dgn ko laa.. malas je nak mention..kang jatuh lah siqoh kau..ko kan tenaga pengaja kat salah sebuah pusat pengajian kat malaysia neh...

Anonymous said...

hirosh: tenaga pengajaR...masuk wayang???

anap_ilmi said...

kenapa klu die masuk wayang?

farish H said...

xtgok lg hahahaa

anap_ilmi said...

alaaa...xpyh tgk pun xpe...wat rugi je.haha

Ahmad said...

br ingt nk cr crita ni..tp ada mawi blakon, so x jd la nk tgk..haha..

anap_ilmi said...

sbb mawi blakon la kene tgk. first filem die laa.. klaka je mawi blakon

.0hbintang!. said...

uhh . mawi kah jadi jinnya ? cite melayu . dok berahi sungguh nok tgk . wat review cite sunat pulak . haha

anap_ilmi said...

nope. fara fauzana jadi jin eh...

  ©:: MyWay [v2.2] ::. Template by Dicas Blogger.

TOPO