Tuesday, October 20, 2009

Event : The Amman Centennial Parade

Assalamualaikum;

Adoi..lambat lagi hapdet. bukan apa. Malas je.. Tabah. Ni pun ada lagi malas2 tu tapi mcm xde pe nak wat sgt.. type je la pe2 ptt.. LAgi pun mcm lamaaa je x hapdet bahagian event2 neh... So far tuu.. ada 4 entry je..ok la tuuu

Pada 9hb Oktober 2009 yang lalu.. (Skrg neh da 20hb da.. lambat gile nak hapdet. Ni bukan hapdet lagi namanya neh...) aku telah berpeluang untuk pergi meramaikan Majlis Perarakan sempena menyambutan 100thn Amman. Aku pergi bersama Encik Afdhal. Majlis yang bermula pada lepas jumaat itu (tapi xde la lepas jumaat betul2, dalam kul3ptg gitew la) berjalan dengan penuh meriah. Ini disebabkan kerana sebelum ini Amman tak pernah buat perarakan sebegini. So, majlis ini di anggap event of the year la bagi penduduk2 di sini WALAWPUNNN sebenarnya la kan, dari kaca mata ultraman.. eh silap, dari kaca mata aku la kan.. tak tumpah seperti perarakan rumah sukan sekolah kat Malaysia je... Jordan oh Jordan.. nak wat cne kann. Aku pergi neh pun sbb nak test my new toy itu.. hak2.. So, aku nak kongsi kat korang pic2 die je laaa.. k?

"Yey..Orang kata da kurus"



"Perarakan bermula dengan pasukan gladiator dari Jerash"

Pastu diikuti pulak dengan...

"Aku pun xingt la die neh dlm kumpulan apa.."

"Pasukan polis berunta"

"Peniaga2 kecil dan bundle"

dan ada jugak kereta2 berhias seperti...

" Mcm ini..."

Sebenarnya byk je pasukan2 yang berarak. tapi tak perlu la aku nak letak sumer gambar kat sini sbb akan mengaibkan negara yang aku cintai neh jee... bek tak payah tgk laaa.. haha..

Perarakan ini mengambil masa dalm 2jam jugak, dari kul 3-5ptg. Aku pergi neh bukan apa, aku ingt dapat la nak tgk KIng Abdullah ( Raja Jordan) neh.. tgk2, harammm xdtg punn.. yang ada, ahli2 parliment, datuk bandar pe sumer... buang masa jugak laaa aku dtg neh sbnrnyer..

Tapi apa2 pun, enjoy je laaa, nak wt cane kann, dah ini je kemampuan negara neh.. layan kan jee.. At least penah jugak la tgk perarakan mcm neh kat luar dari negara Malaysia dan baru tahu, indahnya Malaysia.. haha (sebab comparekan dgn Jordan jee) k la, babai ~

11 Orang Berani Mati:

Anonymous said...

huhu..penuh tabah menanti sampai ke akhir perarakan.x berbaloi kot.xpe la nap.i did the gud job that time.yg klako tu, bunble team n asir team pun ada..nak pecah perut maaa..
neobalanocarpus

Faizal@poyan said...

salam anap...

KURUSSSS hg tuuu

:: Alif :: Dal :: Mim :: said...

adoii aiii...klakar..klakar..yg perarakan peniaga2 'asir ngn bundle tuh mmg super klakar...da tak de org len ke nk berarak..dgn bw rak baju bndle..aku nk gelak guling2 nih..

anap_ilmi said...

neobalanocarpus: aik..mana taw neh?

Poyan : jeles!

anap_ilmi said...

ADAM : itu belum gambar2 lain yang aku tak publish kat sini.. mmg sgt memalukan laa.. tak nak la aku bukak pekung Jordan neh.. haha

hIrOsHiNaRi said...

klu kurus..nape xtngkp dkt2 je..hehe...ke situ lak komen aku..huhu

anap_ilmi said...

haha..xnak terima kenyataan la tuuu...

farish H said...

best lak tgok parade tuhh

Janggel said...

Uittt siap ada bundle team tuh!!! Cuba bayangkan kalo Hari Merdeka kat Mesia ada perarakan bundle team?? hehehe mesti best!

Nasha Islem said...

eh aku ngan kwn american aku gi gak, tapi datang tk nampak apa2 eh, dorg kata ada "floats" klau float tu mcm yg ko amek gambar, mmg padanla kenape kita tk nampak apape huhu...

anap_ilmi said...

tu la...nak wt cane...terima saje laaa

  ©:: MyWay [v2.2] ::. Template by Dicas Blogger.

TOPO