Saturday, August 1, 2009

Sukan : Berenang

Assalamualaikum;



Yee...bertemu lagi dlm segmen sukan ye tuan2. Penuh betul aktiviti sukan saya pada minggu ini. Maklum la, masa musim2 panas ni la boleh nak bersukan pun. Musim sejuk, sejuk. Duduk rumah je laa.. xdpt nak kuar mana2.. Bek duduk dlm selimut je.. Hibernasi...

Aktiviti Wilayah Dhubat diteruskan lagi dengan melakukan "Dhubat Water Day" di kolam renang MarryLand yang terletak di Hayyu Shimali (alaaa... dekat dengan mujammak Irbid lama). Terdapat sebuah kolam renang bertaraf olimpik baru di buka di sana. Dengan bayaran sebyk JD2 @ RM10 anda boleh berenang2 selama 2 jam tanpa henti.

Memandangkan Jordan ini sgt lah bermasalah dengan air, jadi ini lah peluang kami untuk bermain2 dgn air sepuas2nya. Bermain smpai xhengat lah! Smpi perut penuh minum air kolam.. YUCK!

Kolam ini tak de la berapa dalam pun sbnrnyer..paling dalam 2meter je.. klu jengket2 boleh berdiri lagi la...

Kami melakukan aktiviti ini di malam hari sebb di siang harinya, kami amat sibuk dengan aktiviti kuliah dan aktiviti masing2. bila malam2 mcm ini, baru lah ada free tuk buat prog bg wilayah dhubat... ekekkee

Di sini ada juga terdapat kemudahan2 asa seperti toilet, kedai, meja, kerusi dan taman permainan kanak2 yang mempunyai GELONGSOR yang sgt best!~

Tepat jam1130malam, wisel ditiup menandakan semua kene naik ke atas.. sementra tgu van, kami bergambar dulu di depan pintu masuk pusat akuatik Mafraq ini...

Kami pulang dengan gembira sambil menyanyi2 dlm kreta.. ahaha

*sebenarnya ada beratus2 gambr yg dpt d rakam pada mlm itu. siap dengan video lagi.. tapi tak dpt nak siarkan atas alasan diorg tak tutup aurat. hahahaha

5 Orang Berani Mati:

hIrOsHiNaRi said...

asal kene bayar..aku kat vista tiap2 hari mandi xkene bayar pun..hahahah..
kat seremban 2ringgit bukan 2jd la.hhehe

rizz said...

wahh beshh swimmm

wan said...

ngeh3..bila plak ada swimming pool kat mafraq ni..pelik je dgr.da la swimming musim panas d tgh dataran pasir..apa2pun, tahniah2.ada xtvt berpekdah..rasa2 cam bling2 je yg timbul, yg lain tenggelam kot.sbb bling2 ada pelampung ori..:-D

mr jepa

anap_ilmi said...

alaaaa..baru je bukak..tu yg sumer terhegeh2 nak try tuu.... layan kan jeeee...

Anonymous said...

syok la hang noo..

  ©:: MyWay [v2.2] ::. Template by Dicas Blogger.

TOPO