Tuesday, June 9, 2009

Film Reviews : Terminator Salvation

Assalamualaikum;

Yah..lama gile aku xbuat film review ini since aku balik sini. klu kt mesia tu, mmg xde keje lain. boring2 g tgk wayang. smpai dah habis da cerita utk minggu itu. kne tgu minggu dpn punye cerita plak. ye la, wayang malaysia kan murah. nak g tgk pun senang je. ada kenderaan apa sumer. kat sini manaaa laaa nak tgk itu sumer. umah dah la kt area kampung je. g bandar pun sesekali je atas urusan kerja atawpun nak beli2 brg keperluan. nak horey2 neh.. mcm jarang jgk la.. tp ada je kannn

Tapi bagi meraikan hari kelahiran King Abdullah neh, huh, kene rai ke sbnrnyer? asal perancangan pergi ke Malaysia Student Department je kt Amman neh, Pastu nak g rumah arab jap. g hntr barang sket. pastu balik. sudah ehh.. tersangkut la plak kt kt pawagam yg sedang menayangkan cerita terminator salvation neh. dengan kadar tiketnye JD5 = RM25 bagi sebuah cerita. memandangkan meraikan kemerdekaan tamat peperiksaan. apalah salahnya kann.. hehe.. tapi lepas neh kene ikat perut sket la.. sbb dah srnk awl2.. ujung2 bln..tabah!





SINOPSIS : Cerita die menggambarkan suasana pada tahun 2018 dimana pada ketika itu robot menguasi bumi dan manusia2 ini cuba utk menyelamatkan bumi dari robot2 yang sgt kuat ini yang di tadbir oleh pihak SkyNet. Marcus yang di matikan seketika utk hidup kembali pada zaman ini dijadikan sbg penuntut bela laa.. bagi sekelian2 manusia yang ada neh..so, ending die.. manusia berjaya.. kah3x

Yang best die : Cerita mmg best. Mantap! penuh aksi! lagak ngeri. kesan bunyi yang baik. cinematografi yang bagus. effect superb. jalan cerita yang baik. mmg best lahh.. boleh tgk laa... 2-3x.. huhu..

Yang tak best die : cerita die neh tak sama mcm ternimator2 dulu. ingtkan mcm cite2 dulu. rupe2 neh lain.. tu mcm pelik je la. bile dah pelik tu kan, mcm2 persoalan la yang timbul dek kepelikan itu tadi. sbb nak kene ingt balik apa yang berlaku masa terminator 1,2,3 dulu. tabah!

Overall : Aku sgt suka cerita ini! mesti tonton kt wayang la br dapat kesan bunyi yang baik. klu stakat tgk kt umah speaker creative ke.. speaker logitech ke.. xckup...lagi2 klu pakai headphone je.. hmm.. xckup..xckup. kene g tgk wayang gak baru la dpt kesan bunyi yang sebnenar... tp mmg best ah cite neh! siyes!

2 Orang Berani Mati:

rizz said...

xminat cte nih ahahk

Luth Textile said...

teruja... nak gak pg tgk!

  ©:: MyWay [v2.2] ::. Template by Dicas Blogger.

TOPO